Запечені яблука

Запечені яблука

Запечені яблукаЯблука – це криниця корисних елементів, у тому числі заліза, такого необхідного людському організму. Проте людям, ще страждають кишковими розладами не завжди рекомендується вживати ці фрукти у свіжому вигляді. Проте ні в якому разі не слід відмовлятися від яблук. Адже їх можна запекти. Такий вид термообробки є найбільш щадним, оскільки зберігається велика частина вітамінів. Крім того, це блюдо люблять діти, а простота приготування дозволяє залучити маленьких поварів до запікання яблук.

Класичні рецепти це запікання яблук з сиром. Для цього плоди треба помити і зрізати верхівку. Зрізувати треба так, щоб утворилася своєрідна кришка.

Внутрішню частину яблука необхідно вибрати ложкою або спеціальною вилкою. Внутрішні Стінки “каструльки”, що вийшли, підсипати цукром або полити медом, якщо на нього немає алергії. Заповнити яблуко сиром, закрити зрізаною частиною “кришкою” і поставити у форму для зарікання. Випікати в духовці, розігрітій до 159-170 градусів. Час випікання 20 хвилин в середньому.

Після приготування яблучка полити сиропом, що утворився в процесі готування. Також можна додати горіхи, родзинки, фрукти. Крім того, результат буде різним, якщо поекспериментувати з видами сиру. Так, для маленьких дітей краще використати дитячий сирок. Такі яблука вийдуть надзвичайно ніжними, а сирок швидше нагадуватиме легкий крем.

Сільський сир буде жирнішим, а запечеться набагато швидше за магазинний. Якщо яблука готуються для дорослої компанії, то внутрішню частину краще просочити ромом, а в якості наповнювача використати несолоний сир. Краще також приготувати до десерту терпкий соус все з того ж рому.

Оскільки яблука під час запікання втрачають свою форму, краще вибирати дрібні плоди. У готовому виді вони виглядають красивіше.

Слід мати на увазі, що час запікання залежить від сорту яблук і їх розміру. Невеликі плоди літніх сортів зазвичай готові через менший час, ніж їх великі або осінні, зимові “побратими”. Тому краще, спочатку влаштувати яблучкам “тест – драйв”: запекти одне, можна навіть без начинки. Щоб яблука рівно стояли у формі, рекомендується підрізувати плодоніжку.