Вживання суші може змінити геном людини

Суші

СушіСуші – це традиційна японська страва із рису, водоростей і риби. Проте нещодавно стало відомо, що ця страва може змінювати навіть геном людини. Такого висновку дійшли вчені з Університету П’єра і Марії Кюрі, який знаходиться у Парижі.

Японці дуже легко перетравлюють їжу з морських продуктів і сирих водоростей завдяки особливому ферменту, який знаходиться в їхньому кишечнику. Після досліджень вчені виявили, що бактерії, котрі здатні виробляти цей фермент у японців мають однаковий геном з бактеріями, котрі проживають на сирих водоростях. А саме такі водорості і використовують під час приготування суші. Цікаво, що подібних бактерій і особливого ферменту не було виявлено у жителів США, котрі вживають суші не так давно і не так часто як японці.

Група вчених, котра працювала під керівництвом Міріям Чижек, виявила у 5 з 13 японців ген, котрий відповідає за виробництво ферменту, котрий розщеплює стінки клітин сирих водоростей.

P.S. Если вокруг суши все еще ходят споры, то с пищей из Макдональдса все давно ясно. Юбилейный Московской области Макдональдс который планируют открыть в г. Юбилейный очень не нравится местным жителям.