Приготування суші Унагі Макі в домашніх умовах

суші Унагі Макі

суші Унагі МакіДля приготування суші Унаги Макі вам знадобляться наступні інгредієнти: дрібнозернистий рис, водорості норі, вугор для суші, огірки, вассабі, соєвий соус а також імбир. Перш ніж приступити до приготування суші в домашніх умовах, необхідно пам’ятати про спеціальне пристосування макіса, без якого у вас це страва не вийде.

Саме завдяки макіси ви зможете правильно закрутити ролл, так, щоб його начинка придбала необхідну форму. Готуємо дрібнозернистий японський рис на повільному вогні в каструлі. Далі нарізаємо дрібними шматочками вугор для суші, причому різати його необхідно уздовж. Макісу обгортаємо харчовою плівкою і на неї викладаємо водорость норі, заздалегідь змочивши його водою, оскільки він продається в сухому вигляді.

На водорость норі рівномірно по усій площі укладаємо рис, згори рису кладемо порізаний вами вугор і огірки.  Для таких суші краще всього придбавати китайські довгі огірки. Після того, як ви укладете усі вищесказані інгредієнти приступайте до скручування ролла. Насправді приготування суши дома не таке вже і складне.

Утримуючи руками начинку на місці, піднімаєте край килимка Макісы за допомогою великих пальців. Зробивши один повний оберт, необхідно призупинитися, стиснути ролл в килимку, ущільнити його і продовжити далі процес до повного згортання.  Після того, як ви згорнули ролл ущільніть його краї притиснувши рис великим пальцем.

Акуратно наріжте приготовані вами суші і викладіть їх на тарілку. До суші рекомендується покласти трохи вассаби та імбир.  Страву рекомендують подавати з соєвим соусом, це надасть суші додаткового смаку.