Техніка для заморожування продуктів

Техніка для заморожування

Техніка для заморожуванняОдин з кращих способів зберегти корисні властивості риби, м’яса, овочів і фруктів – піддати їх заморожуванню. З невеликими об’ємами продуктів цілком справляються і звичайні холодильники.

У їх морозильних відсіках можна укласти до 10 кг різних продуктів. Але якщо ви завзятий городник або грибник і любите запастися на цілий рік свіжими вітамінами, однією морозильною камерою холодильника не обійтися. Тут треба щось більше містке. Для цих цілей чудово підходять незалежні морозильні камери.

І хоча асортимент продукції не дуже великий, вибрати все ж є з чого. Кожен може підібрати собі техніку відповідно до своїх запитів.

Пристрій і принцип роботи морозильних камер

По своєму пристрою і принципу роботи морозильники дуже схожі з холодильниками. Виключення складає лише робоча температура усередині камери: у перших вона набагато нижча. Уся морозильна техніка представлена в трьох варіантах виконання, що відрізняються один від одного зовнішнім виглядом і способом завантаження продуктів. В магазині Техномастер знайдете різні моделі необхідної техніки.

Найпоширеніші пристрої – це морозильні шафи, що зовні нагадують звичайний холодильник. Їх максимальна висота не перевищує 190 см, а ширину і глибину – 60 і 70 см відповідно. Загальний об’єм такої техніки може складати близько 280 л.

Морозильні шафи роблять такими, що окремо стоять, і вбудовуваними. Обидва варіанти легко вписати у будь-який інтер’єр кухні завдяки різноманітному асортименту колірної обробки і знімним лицьовим панелям для вбудовуваної техніки.

За бажанням устаткування для зберігання продуктів можна встановити в комірці, передпокої, винести на засклений балкон або опалювану веранду в приватному будинку. Спеціальні декоративні накладки дозволяють спільно розташувати морозильну шафу і холодильник, імітуючи холодильну систему Side – by – Side.

Внутрішній простір шаф поділений на шість-вісім рівнів, на кожному з яких розташовано по висувному пластиковому лотку або полиці з відкидними дверцями.

Не менш популярні морозильники-тумби. Завдяки компактним розмірам (висота не перевищує 90 см) вони цілком поміщаються під кухонною стільницею або іншою робочою поверхнею на кухні. Місткість таких пристроїв складає близько 70-90 л. Для завантаження продуктів передбачено по три-чотири полички.