Сковорода гриль, вибираємо гідний варіант

Сковорода гриль

Сковорода грильЗараз величезний попит у покупців має диво-техніка під назвою сковорода-гриль. Вийшло в продаж таке кухонне начиння зовсім нещодавно. Назву прилад отримав із-за рифленого дна, що нагадує грати гриль. Ця особливість і є головною відмінною рисою цього пристрою. Тому, на приготованому вами блюді, будуть піджарені кірочки у вигляді смужок.

По своїй формі сковорідки – гриль можуть бути різноманітними. Так, ви можете придбати модель круглої форми, у формі овалу, прямокутника і квадрата. Зараз випускаються деякі моделі з кришкою, на якій є такий же рифлений малюнок.

Для виготовлення використовують метал або чавун. Обов’язково усі сковорідки наділені антипригарним покриттям. Воно у свою чергу може бути тефлоновим або керамічним. До речі Fissman сковорода має досить гарні властивості і відгуки.

Якість приготування залежить від опуклості смужок на дні. Через наявность ребер, відбувається рівномірний розподіл температури, що, у свою чергу, дозволяє посмажити рибу, овочі, а також м’ясо практично без додавання олії.

У жолобках збирається сік, що виділяється з м’яса. Через залишок в жолобі певного шару рідини, сік не горить, що виключає утворення диму. У канавці відбувається випар соку, що зібрався. За рахунок цього кірочка не підгорає, а м’ясо виходить соковитим.

Також важлива сумісність сковороди – гриль з джерелом тепла. Наприклад, якщо у вас газова плита, вам можна купувати будь-яку сковороду-гриль. У тому випадку, якщо ви володар електричної плити, придбавайте сковороду, у якої дно по діаметру відповідає діаметру конфорки.

Якщо ви маєте склокерамічну плиту, придбавайте сковорідку-гриль, у якої рівне дно. Для індукційних печей необхідно купувати прилади, що мають сталеве дно.