Шоколад та його вплив на здоров’я

Шоколад

Шоколад – це кондитерський продукт, виготовлений з какао плодів. Існує багато суперечливих розмов про користь і шкоду шоколаду. Серед корисних властивостей прихильники цього виробу називають те, що його вживання сприяє стрункій талії та гарному настрою.

Також досліди говорять про те, що літні люди, які вживають шоколад знаходяться у добрій фізичній формі, рідше страждають від депресій. Найкориснішим вважають гіркий шоколад, який здатен знижувати тиск, підвищує засвоєння цукру, перешкоджає розвитку багатьох захворювань. Він також здатен покращувати функції кровоносних судин, перешкождає винекненню атеросклеротичних бляшок, позитивно впливає на одужання хворих на астму та туберкульоз.

На останок додамо трохи з історії. Довгий час шоколад вживали у вигляді напою з додаванням перцю чилі. А ось стародавні єгиптяни винайшли перши цукерки додавши до шоколаду інжир, мед та горіхи. Індейці племині майя шоколад вважали їжою богів, а какао боби використовували як гроші.

P.S. Современная медицина достаточно много внимания уделяет красоте. Кавитация – быстрое уменьшение объема и целлюлита – данная процедура имеет хорошие отзывы и может быть выполнена в киеве по доступной цене.