Патисон: що це таке?

Патисон

ПатисонПатисон – це різновид гарбуза, який має плоску тарілчасту форму зазвичай блідозеленого кольору. Поверхня плоду може бути гладкою або борадавчастою. Його м’якоть ніжна, хрумка, пружна. Маса плоду може коливатися від 100 до 800 грамів. Це дворічна рослина, яка на першому році життя утворює їстівний корнеплод, а на другому – цвіте і дає насіння.

Рослина полюбляє сонце, тому її слід висаджувати на сонячному або частково затіненному місці. Дієтичні та харчові властивості такі ж самі, як у звичайного гарбуза, а смакові якості значно вищі. Патисони рекомендують вживати в їжу при хворобі печінки, нирок, при катарактах, атеросклерозі, виразці.

Ці плоди використовують як у фаршированому, так і у смаженому вигляді. Патисони також використовують в їжу відвареними та маринованими. Їм також характерна сечогінна дія, і вони сприяють виводу солі з організму та зайвої рідини.

P.S. Фабрика мебели Фаворит предлагает разнообразную и качественную мебель для дома по хорошим ценам, на нашем сайте вы найдете информацию о компании, всем ассортименте мебели и сможете сделать заказ.