Правда й неправда щодо алкоголю

алкоголь

алкогольАлкоголь швидко зігріває

Про зігріваючі властивості алкогольних напоїв ходять легенди. Вважається, що замерзла людина може, таким чином, врятуватися від переохолодження. Між тим, для цього достатньо лише 50-ти грамів міцного напою. Саме така кількість здатна добре розширити судини та нормалізувати внутрішнє кровопостачання. Адже великі дози оковитої дають протилежний результат, посилюючи рух крові у шкірі. Внаслідок чого, тепло йде з організму швидше. Між тим, загальна температура організму падає. У наявності присутність зворотного ефекту.

Посилення апетиту

Легке відчуття голоду виникає від малої кількості міцних напоїв. Проте, мається на увазі не більш 25-ти грамів горілки. При цьому, потрібно випити не пізніше, ніж за чверть години до прийому їжі. Тому що прийняття алкоголю «задля апетиту» безпосередньо перед нею призведе лише до того, що кислота у шлунку буде вироблятися значно активніше. Це, у свою чергу, загрожує розвитком гастриту.

Зняття стресу

Горілка, коньяк, вино чи мартіні ціна на які не є якоюсь захмарною, здатні подолати внутрішню напругу, допомагаючи розслабитися. Але при наявності значних доз, навпаки, має місце небажане посилення втоми, зниження настрою, поява своєрідної депресії. Таким чином, внутрішнє стомлення лише посилюється. У підсумку, настає депресія.

Підвищення працездатності

Багатьом здається, що з алкоголем робота йде швидше. Нібито, легка ступінь сп’яніння активізує думку. Насправді, якщо розумові та рухові реакції прискорюється, проте знижується концентрація уваги, а умовиводи робляться з великими помилками.

Зниження артеріального тиску

Мала кількість алкоголю, з одного боку, послаблює тиск на стінки судин. З іншого, зростає серцебиття, що сприяє збільшенню обсягу крові, яка проштовхується. Інакше кажучи, більша кількість останньої тягне тиск вгору. Таким чином, гіпертонію вилікувати алкоголем неможливо.

Шкоди від якісного алкоголю немає

Будь-який алкоголь є токсичним, оскільки етиловий спирт, при розпаданні, утворює оцтовий альдегід. Його присутність й є причиною усілякого лиха. З неякісним спиртним справи є більш трагічнішими. Адже неякісна очистка призводить до збереження сивушних масел, що підсилюють токсичний ефект. Напої, приготовлені в домашніх умовах, також, страждають низькою якістю.

Протизастудні ліки

Вважається, що горілка з додаванням яблук, меду, або інших інгредієнтів, є засобом, який здатен вилікувати застуду. Насправді ж, все відбувається інакше. Через «вогняну воду» відбувається руйнування імунітету. До того ж, для запаленого горлянки алкоголь (спирт) протипоказаний, оскільки біль лише посилюється. Користь може принести, хіба що, підігріте червоне вино, яке, у невеликих кількостях, стимулює роботу імунної системи.