Мандарини

Мандарини

МандариниМандарини – це самі найпопулярніші та найулюбленіші фрукти серед цитрусових. Напевно, в кожного вони ассоціюються з дитинством та новорічними святами. Бо, мабуть, кожен отримував у подарунок від батьків ці смачні фрукти. Крім того, мандарини є надзвичайно корисними. Вони містять велику кількість аскорбінової кислоти, кальцію, калію, магнію, вітамінів групи B, A, P, K та клітковину. Ці фрукти здатні відновити вітамінний баланс взимку. Достатньо вдень з’їсти 2-3 плоди, і ви поповните свій денний баланс вітамінів.

Також мандарини чудово втамовують спрагу при простудних захворюваннях. Цей смачний плід здатний вбивати мікроби, через свою фітонцидну дію на мікроорганізми.

Мандирини використовують для лікування:

  • при захворюванні дихалної системи
  • при захворюванні шлунково-кишкового тракту
  • нервових захворювань
  • шкірних захворювань

Нещодавно, вчені довели, що мандарини знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, перешкоджають відкладанню холестерину в судинах.

Мандарин є чудовим антидепресантом. Його сік покращує настрій та заспокоює.

Але потрібно бути обережним, по ці смачні плоди не можна споживати для тих, в кого є виразкова хвороба шлунку та дванадцятипалої кишки. Також недобросовісні виробники обробляють плоди хімікатами, та для кращого блиску натирають їх воском. Також потрібно бути обережни, купуючи мандарини. Не можна купувати плоди із пошкодженою шкірочкою, або якщо вона вкрита якимись плямами.

Отже, мандарини – це джерело життєвих сил. Але потрібно дотримуватись помірності при їх споживанні, та, купуючи, ретельно вибирати.