Макарони з соусом бешамель

Макарони з соусом бешамель

Макарони з соусом бешамельУ західних країнах знають і люблять таке блюдо, як макарони з сиром. Це справжня американська класика, яка також популярна і в інших країнах. Причина цього проста – таке блюдо легко готувати. Але якщо ви хочете спробувати що-небудь екзотичне, але не занадто, то спробуйте приготувати макарони з соусом бешамель. Для тих, хто не знає, соус бешамель уперше стали готувати у Франції. Проте цей соус користується популярністю у багатьох країнах. Цей білий вершковий соус можна подавати окремо або брати його, як базу для численних соусів.

Інгредієнти: 1/2 склянки вершкового масла, 1/3 склянки борошна, 4 склянки теплого молока, 0.5 грам макаронів, 0,5 кг яловичого фаршу, 60 грам сиру, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 1 столова ложка томатної пасти, сіль, спеції. Звичайно сприймати фото рецепти набагато краще ніж текстові, а ще ліпше коли процес приготування знято на відео.

соус бешамель1. Розтопіть олію на середньому вогні.
2. Постійно помішуючи, поступово додайте борошно, щоб не було грудок.
3. Продовжуйте помішувати, поки суміш не стане вершковою і гладкою.
4. Постійно помішуючи, повільно влийте молоко.
5. Доведіть суміш до кипіння, щоб вона згустилася.
6. Коли суміш стане достатньому густою, зменште вогонь і варіть її.
8. Посипте суміш сиром, дозволяючи йому розтанути.
9. Варіть соус на повільному вогні, постійно помішуючи. Якщо соус занадто загусне, додайте туди ще трохи молока.
10. Розігрійте духовку до 200 градусів.
11. Подрібніть цибулину і злегка обсмажте її на рослинній олії.
12. Подрібніть часник і додайте його до цибулі.
13. Додайте фарш і гасіть його 10 хвилин на середньому вогні.
14. Додайте у фарш 1 столову ложку томатної пасти, сіль, спеції.
15. Перемішайте фарш і тушкуйте на повільному вогні ще 5 хвилин.
16. Відваріть макарони до стану аль денте.
17. Змастіть форму рослинною олією.
18. Викладіть фарш у форму для запікання.
19. Вилийте половину соусу бешамель поверх фаршу.
19. Викладіть макарони поверх фаршу.
17. Розподіліть соус бешамель по поверхні макаронів.
18. Покладіть форму для запікання в розігріту духовку і тримайте там 30 хвилин.
19. Коли на поверхні макаронів утворюється золотиста кірочка, можете вимкнути духовку.