Кулінарна міні-подорож по Італії

італійська кухня

італійська кухняКулінарну подорож по Італії варто розпочати з Неаполя. Неаполь – столиця піци і эспрессо. Попри те, що сьогодні піца подається у всьому світі і часто розглядається як фаст-фуд, в Неаполі вона є справжнім витвором мистецтва.

Перша сучасна піца, за легендою, була створена в 1889 році, коли Неаполь відвідала королева Італії Маргарита Савойська зі своїм чоловіком. Місцевий пекар на ім’я Рафаель Эспозито приготував в її честь спеціальне блюдо – піцу, основними інгредієнтами якої були базилік (зелений), помідори (червоний) і сир моцарела (білий), що втілюють національні кольори Італії. Її назвали “Маргарита” і досі так називається найпопулярніший, простіший варіант піци.

Інше дуже популярне італійське блюдо – лазанія. Її обов’язково спробуйте у Болоньї! Це блюдо готується на основі великих макаронів в прямокутних пластах. Найпопулярнішою вважається лазанія болоньезе.

Наступний апетитний регіон – це Тоскана. З Тоскани можна привезти вина і спробувати там брускетту. Брускетта є грінка, основою якої є хліб, що намазаний маслиновою олією і розтертим часником. Саме через хорошу маслинову олію варто спокуситися на брускетту в Тоскані. Італійські ресторани у Києві наприклад Монтеккі http://www.montecchi-capuleti.com/montecchi/ звичайно ж мають у меню брусетту і пасту, а також багато інших смачних страв.

У свою чергу, Флоренція – не лише місто гондол і витворів мистецтва, але і хороших м’ясних блюд. Одним з них є стейк – традиційне місцеве блюдо. У Флоренції не забудьте спробувати стейк по-флорентійськи. Його не можна порівнювати з американськими стейками. Флорентійський лежить в підвалах і до недавнього часу був навіть заборонений Радою охорони здоров’я Європейського союзу, але, на щастя, це змінилося. Bistecca alla fiorentina є гордістю тосканської кухні.

Проте за хорошою їжею не треба їхати в глиб країни. Італія є півостровом і більше 2000 кілометрів берегової лінії, тому риба, риба і знову риба. А також хороші, тому що завжди свіжі, тільки що з моря, морепродукти.

Але, збираючись в Італію, пам’ятайте, що усі ресторани з 14:00 будуть закриті. Проте вже з 20:00 можна насолоджуватися кулінарною Італією до пізньої ночі.