Про користь фруктового чаю

Фруктові чаї

Фруктові чаїРізноманітність смаків, збадьорюючий аромат і величезна користь для здоров’я завжди відрізняли фруктовий чай від інших напоїв. Цей напій прекрасно вгамовує спрагу, тонізує і наповнює організм цінними речовинами і вітамінами.

Фруктові чаї ідеально підходять для людей із захворюваннями серцево-судинної системи і є прекрасною альтернативою компотам і сокам. Відсутність кофеїну у складі фруктового чаю робить цей напій воістину унікальним.

При виготовленні справжнього фруктового чаю не використовується чайний лист, а тільки якісні і стиглі плоди і ягоди найрізноманітніших рослин. Велика частина фруктових чаїв готується на основі цитрусових, суниці, яблука, вишні, малини, смородини і гібіскуса, а їх аромат можуть доповнювати такі спеції, як ваніль, волошка, імбир, троянда, ромашка, кардамон і соняшник. Спеціальні технології обдування дозволяють висушити усі компоненти фруктового чаю без втрати корисних властивостей.

Щоб вживання фруктового чаю принесло істинне задоволення і користь здоров’ю, його необхідно заварювати з дотриманням деяких правил :

  1. Фруктову суміш ніколи не заварюють крутим окропом. Окропу треба дати трохи остигнути, інакше велика частина цінних ефірних олій, вітамінів і інших корисних речовин, що містяться в суміші, просто випаруються.
  2. Не треба заварювати фруктовий чай більше одного разу. При повторній заварці ваш організм вже не отримає усіх вищеперелічених корисних речовин, а ви не відчуєте первинного смаку і аромату.
  3. Насичений смак і аромат фруктового чаю проявляється тільки після 8-10 хвилинної витримки.
  4. Для заварки фруктового чаю рекомендується використати герметичну судину.

Фруктові суміші можна використовувати при декоруванні кухні, якщо їх зберігати в спеціальних прозорих місткостях.

Доречі купити каву і чай можна на сайті Santorino.net де представлений досить великий їх асортимент, кава і чай там гарної якості.