Корисне лляне насіння!

лляне насіння

Народна мудрість, це єдиний  скарб, якій дійшов до нас від наших предків у вигляді прислів’я. Колись  давно казали: «Хто посіє льон, пожне золото»! Сучасні наукові дослідження, які пов’язані зі здоров’ям людей та покращенням  їхнього здорового способу життя, прийшли до висновку, якщо збагатити раціон людини льоном,  тоді його здоров’я можна зберегти на довгі роки.

Льон, це одна із найдавніших культурних рослин, яку використовувала людина, протягом багатьох років та навіть віків. Коли велись розкопки древніх, городищ та поселень, багато виробів із льону було знайдено під слоєм грунту. Різноманітні мотузки, нитки та вироби вбрання, датувалися часом кам’яного віку! Багато в чому ця культурна рослина допомагала нашим пращурам відчувати цей світ. Він і зігрівав, годував і одягав стародавню людину.

В часи Вавилону, а це майже 5000 років тому назад, люди обробляли насіння льону, та виготовляли з нього борошно. Великий лікар свого часу Гіппократ, дослідивши оздоровчі ознаки льону, застосовує його в медицині, а Карл Великий в своїй країні, видає закон, який зобов’язує  всіх своїх вірнопідданих використовувати льон в їжу! Доречі купити насіння та інше приладдя для работи можна в магазинах – все для саду і городу.

В чому ж особливості  та таємниця цього цілющого зілля? На наш день, науковці дослідили, що насіння льону лікує такі хвороби як, серцево-судинні, шлункові, ожиріння, інсульт, та навіть рак. Оздоровлює організм в цілому,  та нормалізує обмін речовин. У кожному  лляному  насінні зберігається скарб корисних, поживних речовин для організму людини: вітаміни, мінерали, білки, лінгани та клітковина. Якщо в організмі, за будь  деяких причин  не відбувається синтез  та  обмін речовин самостійн, на допомогу прийдуть полінасичені жирні кислоти, які входять до складу оболонки клітини тіла. В одній столовій ложці лляного насіння, міститься до 2 грамів рослинних  жирних кислот. Клітковина льону має унікальну властивість, всмоктувати воду та виводити з організму шкідливі речовини, при всьому створювати корисне середовище для мікрофлори кішківника.