Корисні властивості чаю ройбуш

Чай Ройбуш

Ройбуш – це африканське ім’я позначає “червоний кущ”, в той час як наукова назва цієї рослини “Aspalathus Linearis”. Ройбуш є рослиною, яка росте в относительно невеликої області південної Африки, в районі гори Кедарберг. Корисні властивості чаю ройбуш досить значні. Листя цієї рослини обробляються для того, щоб Отримати чай, відомий як червоний чай, такий корисний для організму. Не існує ніякого зв’язку між червоним і зеленим чаєм, Який відбувається з Camellia Sinensis.

Походження червоного чаю
Ройбуш, також відомий під назвою: “червоний південноафриканський чай”, є частиною сімейства бобових. Може рости без повітря або в зоні з забрудненій грунтом, будучи багатий природними пітательними речовинами. Кущ “Aspalathus linearis”, має жовті квіти і зелені блискучі листя, як маленькі голки, які стають червоними під час обробки.
Рослину вирощують на маленькій площі невеликої гори Кедарберг, на захід від Кейпа, в Південній Африці. НЕ є родичем класичної чаю (Camellia sinensis). Населення хоісан використовував цей чай тисячі років, зокрема, завдяки його медичним властивостям.
Жителі племені хой були першими, хто ввів в застосування метод приготування чаю ройбуш 300 років тому. Вони зібрали рослини, які росли дико, нарезали їх і потім відбив молотками, після чого залишили для ферментації і залишили сушиться на сонці.
Таким чином, листя набували червонувато-коричневий відтінок, що і дало йому назву “червоний кущ” (red-bush). Цей чай був також оцінений в 19 і 20 столітті європейськими колоністами, як має солодко-кислий смак, злегка пряний, з тонким ароматом тютюну. Тим не менш, він був виявлений в 1772 році ботанік на ім’я Карл Тунберг, що є першою людиною, Який повідомив в існуванні чаю ройбуш. Це настій, одержувані з сухого листя, “тиза”, не чай як такої, але відомий у всьому світі під ім’ям чаю ройбуш. Червоний чай містить: поліфенольні антиоксиданти і флавоноїди, залізо, калій, кальцій, флор, мідь, магній, марганець, цинк, альфа-гідрокси кислоти, трохи таніну. Найважливіші антиоксиданти в красномчае іменуються aspalathin і nothofagin.
Ройбуш – це єдина рослина на планеті, яка містить Aspalathin, в той час як nothofagin може бути знайдений і в складі інших рослин. Речовини минерализуют організм і підтримують оптимальне здоровий стан кісток тіла, зубів, шкіри і волосся.
Африканці вживають щодня червоний чай в суміші з молоком, тому що він благотворно впливає на організм людини, Знижує рівень холестерину, захищає серце і кровоносні судини, покращує кровообіг.
Зростає рівень концентрації, активізуються функції пам’яті, знижується дратівливість, депресивні і гіпертонічні настрою, регулює тиск.
Ще корисні властивості чаю ройбуш – продукту, багатого пітательними антиоксидантними властивостями, він уповільнює процес старіння, зменшує головні болі, безсоння, стимулює організм в боротьбі з вільними радикалами, зміцнює імунну систему. Антиоксидантна активність чаю, еквівалентно 22 фруктам і овочам.
Чай ройбуш стимулює травлення, усуває печія, заспокоює біль і коліки живота. Благотворно вплив на шкіру, Знижує подразнення і заспокоює свербіж шкіри, запобігає появі прищів. Тому що він містить природні підсолоджувачі, використовується для зниження рівня цукру в крові і втрати ваги.
Це заспокійливий напій, рекомендується людям, які на дієті, з малою кількістю калорій.
Недавні дослідження показали, що чай ройбуш в 50 разів корисніший для організму, ніж зелений чай, і має багато інших антиоксидантів, які не зустрічаються в інших чаях. Не містить кофеїну, надає розслабляючу дію на нервову систему. Має низький вміст таніну і тому є негативним наслідкам всмоктування заліза і білків в організмі. У сучасній медицині, це інгредієнт часто використовується в склад кремів для рук і лосьйонів для тіла.
Як приготувати:
На відміну від чорного чаю, час варіння якого коротке, тому що він набуває гіркий смак, червоний чай можна залишати в воді надовго.
Чим більше час заварки, тим концентрація і аромат червоного чаю є більш сильним.
Червоний чай готується так само, як і звичайний чай.
Розігріти спочатку чайник з гарячою водою, з тим, щоб потім можна було ввести одну або дві чайні ложки червоного чаю, в залежності від використовуваного обсягу води. Потім влити в ємність гарячої води і дати настоятися протягом декількох хвилин.
Чим більше часу будуть настоюватися листя, тим більше антиоксидантів буде містити чай в результаті. Чай матиме спокусливий червоний колір, кисло-солодкий смак. Настій може бути простою або змішаний з молоком або лимоном.
Надаючи багато переваг для здоров’я, по праву вважається одним з найбільш продаваних напоїв в рамках магазинів, призначених для натуральних продуктів. Рекомендується для:
продукт натуральний, не містить добавок, барвників або кофеінполезно дл

Якщо ви не встигли подумати про опалення до початку холодів – сонячний колектор для опалення можна встановити навіть взимку і отримувати безкоштовне тепло прямо від сонця.