Науковці вже довгі роки шукають способи, за допомогою яких можна виробляти нешкідливу горілку, яка б своєю субстанцією нагадувала звичайну горілку, але не містила загрози отруювання та звикання організму людини.
Справа у тім, що основним складником горілки є спирт етанол. Саме він проникає у клітини організму людини і приводить людину у стан ейфорії. Одначе у великих кількостях вживання етанол руйнує печінку а також нервову систему людини.
У Болгарії створено горілку, яка полегшує похмілля. Завдяки додавання у напій меду, молока та інших активних елементів, науковці домоглися того, що алкоголь у цьому напої засвоюється організмом значно легше, ніж звичайна горілка та швидше виводиться з організму.
Ще у 2002 році в Російській пресі з’явилась інформація щодо створення рецепту «непьяной водки», не призводить до сильного алкогольного сп’яніння. Але насправді виявилось, що ця горілка містить корінь валеріани, який заборонено змішувати з алкоголем.
Хотя краще пити більш смачні та вишукані напої які бельгійський бар-ресторан BAZ пропонує в достатній кількості, особливо слід звернути увагу на бельгійське пиво.